Projekt technologiczny z zatwierdzeniami SANEPID i BHP to podstawa przy wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego.
Niezbędny jest przy wyposażaniu kuchni w restauracji, hotelu, ale także przy małych punktach typu bar, stołówka, kebab, pizzeria, punkty sezonowe czy mobilne. Aby móc stworzyć taki, który będzie spełniał wymogi wszystkich przepisów, konieczna jest głęboka wiedza z zakresu prawa pracy, przepisów BHP, sanitarno-epidemiologicznych, przeciwpożarowych, prawa budowlanego, ochrony środowiska, HACCP, dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej.
Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego zgodny z powyższymi przepisami i zatwierdzony przez SANEPID niekoniecznie musi być dobry. Może na przykład mieć magazynek podręczny produktów pierwszej potrzeby na drugim końcu kuchni restauracyjnej lub nawet na innej kondygnacji i będzie to całkowicie zgodne z obowiązującym prawem,
ale również niemal całkowicie sparaliżuje pracę w zakładzie.
Źle zeskalowana zmywalnia może doprowadzić do niepotrzebnych zakupów dużych ilości porcelany i zabrać cenne miejsce produkcyjne lub konsumenckie pod jej magazynowanie.
Dlatego dobieramy naszych pracowników nie tylko ze względu na wiedzę, uprawnienia i doświadczenie kreślarskie, ale także dbamy o to, aby posiadali wiedzę praktyczną zdobytą w trakcie wieloletniej pracy w kuchni restauracyjnej czy hotelowej.
Dzięki temu nasze projekty technologii gastronomii są nie tylko zatwierdzone przez SANEPID, ale dopracowane także pod kątem ergonomii, wygody i efektywności pracy.
Zapoznaj się z naszymi referencjami – kliknij tutaj.
Zapraszamy do kontaktu: